top of page

Vad gör en Virtuell assistent?


 

Jag får ofta frågan: vad gör du om dagarna?

Och ja det kan man fråga sig. Ingen dag är den andra lik.

Och det är precis så jag vill ha det.


En Virtuell assistent är en platsoberoende person som erbjuder tjänster online/digitalt.

En bransch där du kan jobba hemifrån med vad du vill. Du bestämmer själv.


Det jag älskar mest med att vara en VA är just att jag är min egen chef, jag bestämmer själv mina arbetstider och jag kan vara flexibel.

Jag är egenföretagare och har ett eget Aktiebolag. Detta betyder att jag fakturerar för mina tjänster.

Främst så hjälper jag andra företagare med att avlasta dem med de uppgifter de inte kan, har tid med eller helt enkelt inte vill göra.

Jag får också agera som bollplank rätt ofta vilket är superkul.


Som företagare har man kanske inte möjligheten att anställa någon och det är där vi Virtuella assistenter kommer in. Många av mina kunder har ett behov av att få hjälp några timmar i månaden och då är det svårt att anställa en person. Som egenföretagare är det nästan omöjligt att kunna hålla i alla trådar själv.

Och man ska göra det man är bra på, att bygga sitt företag.


Beroende på vad för typ av tjänster vi erbjuder så behöver vi vara kunniga i många digitala program. Vi behöver vara strukturerade, ordningssamma och serviceminded. Det var det jag fastna för när jag snubblade över titeln Virtuell assistent.


Mina dagar ser som sagt helt olika ut. Och friheten att kunna ta en paus mitt på dagen utan att någon misstycker eller ta en långpromenad när jag känner för det prioriterar jag betydligt mer än en fast inkomst.


Är du också sugen på frihet och flexibilitet kika då in min kurs, Start-up VA.


bottom of page