top of page

Skapa värdefullt innehåll för att engagera dina följare! 

Tycker du att det är svårt att komma på innehåll till dina sociala medier för att öka dina följares engagemang? Om ja, i detta blogginlägget delar jag med mig av mina bästa tips för att lyckas!


Vad är engagemang?

Engagemang är när följare engagerar sig i dina inlägg genom att gilla, kommentera, chatta, spara & dela! Det är nämligen engagemanget på dina inlägg som avgör om innehållet anses som relevant- Följare behöver nämligen inte vara så viktigt utan lyckas du skapa en hög engagemangsgrad så kommer du få bättre synlighet & spridning på dina inlägg!


Så här ökar du engagemanget på dina inlägg

Engagerande innehåll

Genom att lägga ner mer tid på dina inlägg och skapa värdefullt innehåll så kommer du få ökat engagemang från dina följare på dina inlägg! Skriv en lite längre text, lär dem något nytt, ställ en fråga eller berätta något som berör. En av de grejerna just nu på Instagram som räknas högt när det kommer till engagemangs-graden är när inläggen blir “sparade”. Skapa därför inlägg som dina följare vill spara! Folk vill gärna spara inlägg som utbildar, bra information, smarta listor eller guider där följarna får lära sig hur man gör något steg för steg.. Du kan i slutet av dessa inlägg, uppmana dina följare till att just spara inlägget till senare.


Hashtags

Använd relevanta, nischade hashtags som beskriver innehållet samt din verksamhet. Du kan skapa grupper av hashtags i t.ex. Planoly eller i din telefons anteckningsblock där du sparar dina bästa hashtags så du enkelt kan kopiera in de i dina inlägg.


Kommunicera mera

Be social on social! Det heter ju just SOCIALA medier av en anledning, så självklart ska vi

kommunicera med varandra. Engagera dig med dina följare och de du följer genom att

kommentera, gilla och chatta på DM. Så efter du har postat ett inlägg, sitt kvar, lägg inte ifrån dig mobilen. Ta dig tiden att svara på kommentarer du får & prata med dina följare.


Instagram Story

På Story kan du enkelt engagera dina följare genom att använda de olika funktionerna som finns såsom omröstningar, frågor, chat osv. Lägg upp en frågesport om något ämne som rör din verksamhet eller fråga en fråga. Låt följarna vara med i din vardag så de lär känna dig/er bakom företaget!


Har du helt fastnat och kommer inte på något att skriva om? Så här kommer du igång med content skapandet!4 TIPS!

● Inspireras av andra! Klicka in på utforska & spara minst 5 inlägg som inspirerar dig till att

skapa ditt eget innehåll.


● Ta reda på vad din målgrupp undrar över online! På anserthepublic.com kan du se vilka

frågor folk ställer genom att skriva in relevanta nyckelord som passar för din verksamhet.

Det är ett jättebra sätt att komma på olika ämnen och komma igång med ditt skrivande.


● Sätt ett mål för hur många inlägg du ska skapa i veckan. Skriv upp det på dagens To

Do-lista & sätt igång att SKAPA!


● Skriv ner alla inläggs-idéer du får i telefonen eller på ditt anteckningsblock. Många gånger får jag en idé till ett inlägg ” on the go” och skriver då ner det direkt i telefonen så jag kommer ihåg det tills när jag ska skriva nästa inlägg till sociala medier.


● Återanvänd "gammalt" innehåll! Kolla tillbaka på dina gamla inlägg, gick något inlägg

extra bra? Skriv då om det & lägg till något nytt som kan vara intressant.


Får du inte tiden att räcka till för att skapa innehåll till dina sociala medier? Anlita då en VA!

bottom of page