top of page

Instagram tar efter TikTok.


 

Nu finns det en ny funktion på instastorys/händelser, ett nytt sätt att skapa korta underhållande videos.

Detta liknar det som TikTok har idag.

På engelska heter det Reels och på svenska rullar.

När du går in för att göra en händelse så kan du nu se rullar/reels (beroende på vilket språk du har.) längst ner under kameran.

Har du inte fått denna funktion ännu så prova att uppdatera appen. Om inte det fungerar så dyker det nog upp vilken dag som helst.


Hur fungerar denna nya funktion?

spela in och redigera 15-sekunders videoklipp med flera klipp med ljud, effekter och nya kreativa verktyg. Du kan dela rullar med dina följare i dina händelser/story och i ditt flöde, och om du har ett offentligt konto kan du göra dem tillgängliga för det bredare Instagram-communityet genom ett nytt utrymme i Explore.

Börja med att välja rullar i dina händelser.

Sedan kan du välja olika kreativa redigeringsverktyg.

Dessa hittar du till vänster på din skärm. Beroende på vad du har för konto så kanske du inte har tillgång till musik versionen. Jag har det tyvärr inte på mitt företagskonto men på mitt privata konto har jag tillgång till musikversionen.

Du har bland annat dessa att välja bland:

(information tagit från instagrams officiella sida)

Ljud: Leta efter en passande låt i instagrams musik bibliotek. Du kan också spela in ditt egna ljud. När du delar en rulle med ditt original ljud kommer ditt ljud att tillskrivas dig, och om du har ett offentligt konto kan folk skapa rullar med ditt ljud genom att välja "Använd ljud" från din rulle.

Ar- effekter: Välj någon av de många effekterna i effektgalleriet. Skapta av både instagram och skapare i hela världen.

Du kan spela in flera klipp och med olika effekter.

Timer och nedräkning: Ställ in timern för att spela in något av dina klipp handsfree. När du trycker på posten ser du en nedräkning på 3-2-1 innan inspelningen börjar under den tid du valt.

Justera: Rada upp objekt från ditt tidigare klipp innan du spelar in nästa för att hjälpa till att skapa sömlösa övergångar för ögonblick som outfitbyten eller lägga till nya vänner i din rulle.

Hastighet: Välj att påskynda eller bromsa en del av den video eller ljud du valt. Detta kan hjälpa dig att hålla dig i takt eller göra videor med långsam rörelse.

Rullar kan spelas in i en serie klipp (en i taget), samtidigt eller med videouppladdningar från ditt galleri. Spela in det första klippet genom att hålla ned inspelningsknappen. Du ser en statusindikator längst upp på skärmen när du spelar in. Stoppa inspelningen för att avsluta varje klipp.Sedan är det bara att publicera där du önskar. :)


Di hittar även en liten minikurs i REELS här: https://www.instagram.com/p/CFPTLErp8aK/?utm_source=ig_web_copy_link

bottom of page